החתונה מתקרבת ואחרי מסע ממושך מצאתם את המקום המתאים לחתונה. חשבת שזה היה החלק הקשה? עכשיו מגיע שלך האוכל. בטוח שמעת לא פעם ביקורות של אחת הדודות על האכול הנורא בחתונה של...
עכשיו אתם צריכים לחשוב על דרך להימנע מביקורו. אז מה מומלץ ומהם הדברים האחרונים באופנה?
פינה המקסיקנית - טורטיה, נאצ'וס, צ'ילה קון קורנה, סלסה וממרח גוואקמולי. כמעט כולם אוהבים קליל וטעים.
פינה ספרדית - פאייה, טאפאס (שבגילגול ראשון נקראו סנדביצ'ים, שהפכו לסנביצ'יונים, שנקראו קנאפסים) וכעת הם טאפאס. בקיצור, אותה גברת בשינוי אדרת, עטרת - בקיצור: אחרת!
בפינת היפנית אפשר למצוא סושי, סשימי, וסאבי. זהירות, הממרח הירוק איננו ממרח אבוקדו תמים, אלא ממרח חריף למדי.
סלטי הירקות הרגילים שמלווים אותנו בכל ארוחת ערב מקבלים כעת תיבול של שמן זית, חומץ בלסמי ועשבי תיבול חדשים וישנים. למשל, עגבניות שרי, עלי בייבי, עלי חזרת, נענע, ריחן (בזיליקום), מרווה, טימין, טרגון, גרגירי כוסברה, גרגירי חרדל, בצלי שאלוט, צנוברים, עגבניות מיובשות בשמן זית, בצלי פנינה - ועוד פנינים כהנה וכהנה.
היום בשלב קבלת הפנים האורחים מסתובבים כעת עם צלחת ומזלג, רק שהצלחות הפכו לצלוחיות קטנות למנות קטנות: יותר לצורך טעימות מאשר לאכילה גסה. כבר לא תמצאו צלחות ענק בגודל של מגש, עליהן היו מערימים פרוסות נקניק, לצידן דגים מלוחים, באמצע סלט סלק, בצד חומוס, טחינה, כריך עם מרגרינה, דג ממולא מתוק, לידו פלפל חריף ועוד סלטים למכביר. אתם יכולים לתאר לעצמכם איזה טעם קיבלה הקלחת ואיזה חוסר טעם היה בעיצוב הצלחת.
היום כבר לא מקובל לשים חומוס וטחינה על השולחן. כדי לרצות את האורחים, מבלי שהמקום יצטייר כמיושן, המציאו פינה מזרחית/אוריינטלית. בפינה המזרחית יש חומוס, טחינה, פאלאפל, שווארמה, זיתים, חמוצים ופיתות רגילות, עיראקיות ועוד.
היום נתקלים הרבה פחות במוצרים שעברו טיגון עמוק, פחות סלטים מוקפצים, פחות בשרים שומניים ודגים ממולאים. מאד אלגנטי להציע דג סלמון שלם מנורבגיה, לתפארת מדינת ישראל.
הנטיה של הגנים והאולמות היא ללכת בעקבות מסעדות היוקרה. כך תוכלו להתקל בסביצ'ה וקרפצי'יו דגים או בשר - שזה אומר דגים טריים ואיכותיים, או בשר טוב, במרינדה של לימון, חומץ בן יין או חומץ אורז, סויה, שמן שומשום, יין. זה אוכל בריא, קל לעיכול ונעים לחיך.
לקינוח, תראו פירות ידועים וחדשים בחיתוך אומנותי, טריים ומוגשים בתוספת גלידת סורבה ( גלידה על בסיס מיצי פירות, ללא שמנת). פג'ויה, אבטיח ננסי, בננות אדומות, אשכולית אדומה, פירות יער, דובדבנים, אנונה, קיווי ומה לא...
הכל תלוי בעונת השנה ובעומק הכיס. תמורת הסכום המתאים יגישו בחתונה שלכם גם תמרים מיוחדים מירדן, קוקוס מג'מאיקה וסברס מפתח תקווה.
נשמע טעים ומעניין, בתיאבון ומזל טוב!
עכשיו אתם צריכים לחשוב על דרך להימנע מביקורו. אז מה מומלץ ומהם הדברים האחרונים באופנה?
פינה המקסיקנית - טורטיה, נאצ'וס, צ'ילה קון קורנה, סלסה וממרח גוואקמולי. כמעט כולם אוהבים קליל וטעים.
פינה ספרדית - פאייה, טאפאס (שבגילגול ראשון נקראו סנדביצ'ים, שהפכו לסנביצ'יונים, שנקראו קנאפסים) וכעת הם טאפאס. בקיצור, אותה גברת בשינוי אדרת, עטרת - בקיצור: אחרת!
בפינת היפנית אפשר למצוא סושי, סשימי, וסאבי. זהירות, הממרח הירוק איננו ממרח אבוקדו תמים, אלא ממרח חריף למדי.
סלטי הירקות הרגילים שמלווים אותנו בכל ארוחת ערב מקבלים כעת תיבול של שמן זית, חומץ בלסמי ועשבי תיבול חדשים וישנים. למשל, עגבניות שרי, עלי בייבי, עלי חזרת, נענע, ריחן (בזיליקום), מרווה, טימין, טרגון, גרגירי כוסברה, גרגירי חרדל, בצלי שאלוט, צנוברים, עגבניות מיובשות בשמן זית, בצלי פנינה - ועוד פנינים כהנה וכהנה.
היום בשלב קבלת הפנים האורחים מסתובבים כעת עם צלחת ומזלג, רק שהצלחות הפכו לצלוחיות קטנות למנות קטנות: יותר לצורך טעימות מאשר לאכילה גסה. כבר לא תמצאו צלחות ענק בגודל של מגש, עליהן היו מערימים פרוסות נקניק, לצידן דגים מלוחים, באמצע סלט סלק, בצד חומוס, טחינה, כריך עם מרגרינה, דג ממולא מתוק, לידו פלפל חריף ועוד סלטים למכביר. אתם יכולים לתאר לעצמכם איזה טעם קיבלה הקלחת ואיזה חוסר טעם היה בעיצוב הצלחת.
היום כבר לא מקובל לשים חומוס וטחינה על השולחן. כדי לרצות את האורחים, מבלי שהמקום יצטייר כמיושן, המציאו פינה מזרחית/אוריינטלית. בפינה המזרחית יש חומוס, טחינה, פאלאפל, שווארמה, זיתים, חמוצים ופיתות רגילות, עיראקיות ועוד.
היום נתקלים הרבה פחות במוצרים שעברו טיגון עמוק, פחות סלטים מוקפצים, פחות בשרים שומניים ודגים ממולאים. מאד אלגנטי להציע דג סלמון שלם מנורבגיה, לתפארת מדינת ישראל.
הנטיה של הגנים והאולמות היא ללכת בעקבות מסעדות היוקרה. כך תוכלו להתקל בסביצ'ה וקרפצי'יו דגים או בשר - שזה אומר דגים טריים ואיכותיים, או בשר טוב, במרינדה של לימון, חומץ בן יין או חומץ אורז, סויה, שמן שומשום, יין. זה אוכל בריא, קל לעיכול ונעים לחיך.
לקינוח, תראו פירות ידועים וחדשים בחיתוך אומנותי, טריים ומוגשים בתוספת גלידת סורבה ( גלידה על בסיס מיצי פירות, ללא שמנת). פג'ויה, אבטיח ננסי, בננות אדומות, אשכולית אדומה, פירות יער, דובדבנים, אנונה, קיווי ומה לא...
הכל תלוי בעונת השנה ובעומק הכיס. תמורת הסכום המתאים יגישו בחתונה שלכם גם תמרים מיוחדים מירדן, קוקוס מג'מאיקה וסברס מפתח תקווה.
נשמע טעים ומעניין, בתיאבון ומזל טוב!
רן ביטון חברת לי קל אירועים המארגנת אירועים וחתונות כבר עשרים שנה:
חתונות
חתונה
גני אירועים
http://www.lee-kal.co.il
חתונות
חתונה
גני אירועים
http://www.lee-kal.co.il